événements 

Antwerpen, een moderne en historische stad!

Antwerpen, een moderne en historische stad!

Vous avez bien lu le titre, cet article parlera d’Anvers. En quelle occasion ? Une excursion qui a eu lieu le 16 janvier pour les élèves de 4e en option latin ou sciences-économiques. Une trentaine d’élèves dans une bonne ambiance. Trois profs souriants. Une journée ensoleillée. Une ville superbe, faite de musées et bâtiments historiques, d’industries modernes et, bien sûr, de néerlandais. La recette d’une excursion réussie, qui donnera lieu à de magnifiques souvenirs et photos !

J’aurais bien écrit cet article en néerlandais, mais j’ai peur d’en faire fuir certains… Eh bien, vous savez quoi ? Je vais le faire quand-même, en l’honneur de nos voisins si accueillants qui ont gentiment accepté de nous prendre en photo tout au long de la journée.

De dag begon om tien na acht, te vroeg voor sommigen maar wij moesten nog een anderhalf uur rijden alvorens in Antwerpen aan te komen. De leerkrachten waren van plan de trein te nemen, maar het was niet praktisch wegens werkzaamheden. Wij hebben dus de bus genomen. Ik zou niet zeggen dat we in die bus geslapen hebben, maar toch was het lang genoeg om zich fit en wakker in Antwerpen te voelen. ’s Morgens waren er twee groepen: Latijn en economische wetenschappen. De tweede groep heeft de Coca-Cola fabriek bezocht. Van wat ik heb gehoord was het heel interessant en indrukwekkend. In Latijn waren we met zes, plus mevrouw Sorel (mevrouw Bachy en meneer Cardon waren bij de studenten economische wetenschappen). Dat was geen probleem, omdat de sfeer tussen ons super is. Kijk maar naar deze foto:

Wij zijn in het Museum Aan de Stroom. Het is een prachtig museum, vol boeiende objecten en info’s. Maar dat is het beste niet. Wat er bijzonder is aan dit museum is de scenografie en het gebouw. Het uitzicht vanop het dak en de verschillende verdiepingen is fantastisch -als het mooi weer is, zeker.

Na een korte middagpauze waren we opnieuw samen met de hele groep. Wij hebben een supertof spel in de stad gespeeld. Wij hadden opdrachten en quizvragen op smartphones en moesten in de stad wandelen om hen uit te voeren en grappige foto’s en video’s te nemen. Hier zijn enkele voorbeelden:

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”five” lightbox=”no” source=”media: 18701,18700,18699,18698,18697,18696,18695,18694,18693,18692,18691,18690,18689″][/images_grid]

Leuk, hè?

Het ‘Katanga’ team heeft gewonnen. Raad eens wie erin stond? Oké, ik stop ermee. Maar het was wel een super spelletje (en ik zeg het niet omdat ik gewonnen heb…XD). Daarna zijn we naar school teruggekeerd, net op tijd voor de beltoon. Wat een prettige dag!

In het artikel “Broadstairs, une semaine en anglais”, dat ik in het Engels had geschreven, waren de laatste woorden “Il ne nous reste plus qu’à rentrer (…) des souvenirs plein la bouche et de l’anglais plein la tête.” Om dit artikel op zo’n manier af te sluiten, zou ik zeggen: “Il ne nous reste plus qu’à rentrer, de l’émerveillement plein les yeux et la presque capitale de Flandre plein le cœur. ”

Anaïs Larue

Related posts

Leave a Comment